Menu

Novosti

Idi nazad

GRAD GORAŽDE POTPISAO DVA SPORAZUMA O SUFINANSIRANJU SA WORLD VISION BH FONDACIJOM-IZVRŠENA NABAVKA VRIJEDNE OPREME ZA JKP ”6 MART” GORAŽDE

A Administrator  •  12-08-2022  • 

Grad Goražde potpisao je dva veoma značajna Sporazuma o sufinansiranju sa organizacijom World Vision BiH. Naime, radi se o sufinansiranju nabavke 10 kontejnera kapaciteta 1100 l i profesionalnih alata u koje spadaju trimeri, kosilice i traktor za košenje trave. Vrijednost potpisanih projekata je 27. 500 KM a za vrijednost opreme koja je premašena po provedenim tenderskim procedurama, Fondacija World Vision BH je obezbijedila novčani iznos od 1.264 KM i time nadomijestila nedostatak. Donacija je uručena JKP ˝6. Mart˝ Goražde koje je obavezano u narednom periodu vršiti akcije čišćenja koje su predviđene navedenim Sporazumom.

Direktor komunalnog preduzeća Haris Šalo je iskazao ogromnu zahvalnost i zadovoljstvo navedenim pojektima jer kako kaže, u našem kantonu je evidentan problem nedostatka kanti, kontenjera za smeće i profesionalnih alata za rad, te kako naglašava, vjeruje da će ovakav vid donacije umnogome pomoći uposlenicima pri obavljanju budućih radnih aktivnosti.

Koordinatorica za razvoj zajednice Adisa Hendo ističe da je saradnja sa Gradom Goražde odavno prisutna putem različitih projekata, te da  World Vision BH Fondacija ulaže ogromna sredstva u cilju preveniranja i smanjenja negativnih posljedica klimatskih promjena, finansira akcije koje doprinose povećanju svijesti bitnosti očuvanja životne sredine ali i brojne projekte u oblasti obrazovanja i zaštite djece.

U predstojećem jesenjem periodu planiran je nastavak saradnje sa organizacijom World Vision International i World Vision BH Fondacijom kroz sufinansiranje različitih projekata u oblasti ekologije i ekonomskog osnaživanja porodica sa djecom uključenom u program World Vision-a kao što je to bio slučaj i u ljetnom periodu.

Kategorije