Menu

Vaše inicijative

Idi nazad

Sanacija puta u Graboviku

M Mustafa Hendo  •  15-08-2022  • 
0 komentara

Zovem se Mustafa Hendo, rođen sam i živim u Graboviku, padinsko naselje u blizini grada Goražda.

Ovim putem želim najprije pohvaliti ovaj potez Uprave Grada Goražda za kreiranje jedne ovakve platforme, te iskoristiti mogućnost da pokrenem inicijativu za sanaciju i asfaltiranje putne komunikacije za naselje Grabovik.

Naime, naselje Grabovik se sastoji od nekoliko ulica (Braće Smajović, Braće Bezdrob, Džemala Osmankovića). Glavna putna komunikacija se prostire od mosta kod skretanja za naselje Glamoč do izlaza kod PBS banke. Međutim, dio te saobraćajnice koji se najviše koristi jeste dio koji obuhvata ulicu Braće Smajović (odvajanje od ulice Bekta Gacka pa do igrališta u naselju Grabovik – cca 500 m). Kako svi dijelovi koriste ovaj dio saobraćajnice, ista je jako oštećena i postalo je praktično nemoguće koristiti je. Ako se tome doda da je ovo padinsko naselje sa strmim terenom, to još više otežava korištenje ovog puta. U naselju Grabovik ima preko 70 domaćinstava i svi su upućeni na korištenje ove ulice. Ista je sanirana prije dvije godine (ali su samo zakrpljene pojedine rupe i ti vrlo loše jer su se za nekoliko mjeseci ponovo napravile iste rupe na istim mjestima uz pojavu i novih).

Naselje Grabovik pripada MZ Goražde I, ali uz dužno poštovanje, mi stanovnici ovog naselja nismo osjetili nikakve aktivnosti predsjednika MZ, kao ni ostalih organa MZ.

Iz tog razloga pokrećem ovu inicijativu, jer se zaista nadam da će Gradonačelnik i Uprava prihvatiti istu, te u dogledno vrijeme (nadam se prije zime) iznaći mogućnost i sredstva da pomogne ovom naselju i njegovim stanovnicima kako bi mogli imati iole normalnu putnu komunikaciju. Za početak očekujem da Gradonačelnik i Uprava, preko svojih stručnih saradnika, izađu na lice mjesta i uvjere se u katastrofalno stanje ove saobraćajnice.

Unaprijed zahvalan

Mustafa Hendo

Postavi komentar

Morate se prijaviti da bi ste postavili komentar.