Menu

Novosti

Idi nazad

ODRŽAN TREĆI SASTANAK FORUMA ZA GRAĐANSKE INICIJATIVE GRADA GORAŽDA

A Administrator  •  08-11-2022  • 

U prostorijama Gradske uprave Goražde danas je održan treći Forum za građanske inicijative Grada Goražda. Članstvo okupljeno u Forumu je rezultat javnog poziva objavljenog od strane Gradske uprave a u okviru projekta Regionalni programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 ReLOaD 2, a kojeg implementira UNDP.

Forum Grada Goražde, okuplja 9 članica i članova, predstavnika različitih društvenih grupa. Pored pomenutog članstva, ispred projekta Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS), Forumu je prisustvovala i Aida Dolić, saradnica na projektu Makers.

Na forumu su prezentovani i usvojeni zaključci sa prethodnog sastanka, a u toku diskusije predložene su i određene inicijative. Definisane inicijative će se slati ispred Foruma za građanske inicijative Gradskom vijeću, a dodatno i Vladi BPK.  Također,  naglašeno je da Forum  za građanske inicijative Goražde može koristiti pozitivne prakse drugih lokalnih zajednica koje su uključene u MAKERS projekat, te s tim u vezi se mogu organizovati međuopćinske saradnje.

Kategorije