Menu

Novosti

Idi nazad

POČELI RADOVI NA SANACIJI SAOBRAĆAJNICE I PARKINGA U NASELJU VITKOVIĆI

A Administrator  •  26-07-2022  • 

Nakon što je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisao ugovor sa firmom OKAC d.o.o. koji se odnosi na ustupanje radova za sanaciju saobraćajnice i parkinga u naselju Vitkovići danas su i zvanično počeli radovi na ovom projektu.

Riječ je o uređenju parkinga ispred firme TVC čije otvaranje se očekuje krajem ljeta.  Vrijednost ugovorenih radova iznosi 187.227,76 KM. Rok za završetak radova je 30 dana, a radove je danas posjetio Gradonačlnik sa saradnicima.

Grad Goražde ovim želi dati svoj doprinos povodom početka rada nove firme naglasio je u izjavi za medije gradonačelnik Ernest Imamović – ”Na sjednici Gradskog vijeća je dogovoreneo da će Grad Goražde učestvovati u obezbjeđivanju parking prostora koji ostaje u vlasništvu Grada Goražda i da će se sanirati dio saobraćajnice ovdje u Vitkovićima. Ponosni smo i sretni da se investitor odlučio TVC invesirati u Gradu Goražde, gdje je inveaticija vrijedna oko 40 miliona KM sa oko 150 do 170 radnika kapacitet, a na kraju će iznositi oko 400 radnika. U vrijeme pandmeije mislim da je najveća investicija na podurčju FBiH. Gradska uprava okvirno će uložiti 187.000,00 KM u ovaj projekat i to je ono na što smo ponosni da učestvujemo u obezbjeđenju što boljih uslova invetsitorim koji dolaze i da u narednom periodu intenziviramo i naredne investicije.”

Kategorije