мену

Питајте градоначелника

Ернест Имамовић
Назив странке: СДП БИХ
Позиција: Градоначелник
0 / 2

Број питања: 2 Број одговора: 0

Биографија:

Ернест Имамовић је рођен 23. јануара 1985. године у Новој Горици, Словенија. Због ратних околности школовање започиње у Берлину те завршава у Сарајеву гдје уписује средњу фармацеутску школу. Своје школовање наставља као редован студент на Факултету политичких наука на Одсјеку за политологију Универзитета у Сарајеву.

Као студент и активиста узима учешће у многим невладиним организацијама.
По завршетку студија уписује магистарски на тему “Улога Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у процесу европских интеграцијана Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву. Активно говори њемачки и енглески језик. Приправнички стаж и прве професионалне кораке започео у “КЈП ЗОИ 84” у Сарајеву радећи на свим пословима као приправник.

2014. године започиње свој даљи професионални ангажман у Парламентарној скупштини БиХ у Сектору за међународне односе и протокол у Одјелу за Мултилатералу (сарадња са међународним организацијама).

Ту је обављао дужност секретара делегације у Вијећу Европе у Страсбоургу и Националног координатора Парламентарне скупштине БиХ у Европском парламенту. Организује и учествује на многим међупарламентарним конференцијама у земљи и иностранству.

Као секретар Вијећа Европе у Страсбоургу заједно са Делегацијом Босне и Херцеговине 2018. године на редовном засједању у априлу кандидаткиња Босне и Херцеговине, Дуња Мијатовић односи побједу испред много јаче Републике Француске што представља један од највећих успјеха БХ дипломације.
Након низа успјеха на професионалном плану одлучује се за одлазак у Горажде, родно мјесто оца рахметли и мајке гдје жели наставити даљу борбу свог оца и сабораца коју сматра највећим свјетиоником и узором.

На опћим изборима 2018. године испред СДП-а кандидује се за Скупштину Босанско-подрињског кантона гдје добива повјерења грађана у Босанско-подрињском кантону.

На Изборној-извјештајној конференцији одржаној 26.09.2019. године Ернест Имамовић добива повјерење чланова СДП-а за предсједника Кантоналног одбора СДП-а БПК Горажде.

Питањa(2)
 • Сва
 • Одговорено
 • Без одговора

  Poštovanje g.Ernese zanima me šta je sa tablama i ko je skino po ćijoj naredbi table GRAD HEROJ

  7 гласова
  +6
  -1
  Гласова

  Poštovanje, interesuje me zašto nije moguće u najužoj gradskoj jezgri imati uredne i na propisnan način raspoređene kante za smeće?
  Ako ništa bar gradski trg, odnosno Trg branilaca mjesto gdje je najveća cirkulacija građana zaslužuje najmanje 2 (dvije) kante za smeće. U ovom trenutku na platou trga nema ni jedna kanta.

  Lp

  0 гласова
  0
  0
  Гласова

Постави коментар

Морате се пријавити да би сте поставили коментар.