мену

Новости

Иди назад

Влада БПК-а и Град Горажде издвојила средства за изградњу градске дворане

A Administrator  •  03-12-2021  • 

Градоначелник Горажда Ернест Имамовић потписао је данас са премијерком БПК-а Аидом Обућом уговор о додјели финансијских средстава за помоћ при реализацији пројеката. Ријеч је о обезбједјењу горива за адекватно загријавање Градске дворане ”Мирсад Хурић” Горажде.

Овим се жељело помоћи на ријешавању овог питања који је од круцијалне важности за рад наших спортских клубова током зимске сезоне нагласио је у изјави за медије градоначелник Горажда Ернест Имамовић – ”У ранијим разговорима са Премијерком ми смо предочили захтјев наше Спортске дворане, као и наших средњих школа, а тиче се проблема са гријањем. Тренутно не можемо обезбједити бољу дворану, боље услове за тренирање. Оно што је основно нашим спортистима јесте да се обезбједи гријање у зимској сезони. То је оно што смо раније обећали. Премијерка на челу са Владом БПК-а је подржала тај пројекат. Ја им се овом приликом лично захваљујем, тако да то је један у низу пројеката гдје ће Град Горажде заједно са Владом БПК-а учествовати, а све у коначници да би наш народ, наши грађани који овдје живе на овим  просторима имали оно што је потребно. Гријање ће бити ријешено. Када је ријеч о трајном рјешењу ми смо имали и идејни и изведбени пројекат, то је неисплативо у том смислу дворану која је тих габарита загријати без утопљавања и то је бесмислено. То је вишедеценијски изазов који никад до краја није адекватно ријешен. Оно што ми можемо обећати је да ћемо у току овог Нацрта приједлога Буџета уврстити гријање за Спортски центар, заједно са Кантоном, тако да у наредном периоду се радујем да ће наши спортисти моћи имати макар те услове гријања, не мислим само када се одигравају утакмице, него и кад се одржавају тренинзи.”

Влада БПК-а подржат ће Град Горажде да се заједнички крене у трајно рјешавање овог проблема рекла је у изјави за медије премијерка БПК-а Аида Обућа – ”Ми смо овим уговором привремено ријешили питање загријавања Градске дворане у Горажду, а трајно рјешење надам се да ћемо тражити у наредној години, јер ово је нека прелазна фаза. Ми смо подржали пројекат Града Горажда, којим су они аплицирали према Влади Кантона, а по захтјеву спортских клубова, који тренирају и одигравају утакмице у нашој Градској дворани и подржали смо тај пројекат са износом од 10.000,00 КМ. Исто такво  учешће има и Град Горажде, дакле за загријавање за ову зимску сезону, издвојит ће се 20.000,00 КМ како би се купио енергент и како би се загријавала дворана, гдје би наши спортски клубови играли у адекватним условима, али и тренирали у адекватним условима. Као спорташица која сам се дуго бавила спортом знам шта значи тренирати у хладној дворани и сматрам да наши спортисти заслужују да се коначно ово питање ријеши и са своје стране дајем пуну подршку Градоначелнику да заједнички кренемо у ове активности, јер спортисти Града Горажда заслужују боље и квалитетније услове за тренирањ”.

Категорије