Menu

Novosti

Idi nazad

Vlada BPK-a i Grad Goražde izdvojili sredstva za zagrijavanje Gradske dvorane

A Administrator  •  03-12-2021  • 

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisao je danas sa premijerkom BPK-a Aidom Obućom ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć pri realizaciji projekata. Riječ je o obezbjedjenju goriva za adekvatno zagrijavanje Gradske dvorane ”Mirsad Hurić” Goražde.

Ovim se željelo pomoći na riješavanju ovog pitanja koji je od krucijalne važnosti za rad naših sportskih klubova tokom zimske sezone naglasio je u izjavi za medije gradonačelnik Goražda Ernest Imamović – ”U ranijim razgovorima sa Premijerkom mi smo predočili zahtjev naše Sportske dvorane, kao i naših srednjih škola, a tiče se problema sa grijanjem. Trenutno ne možemo obezbjediti bolju dvoranu, bolje uslove za treniranje. Ono što je osnovno našim sportistima jeste da se obezbjedi grijanje u zimskoj sezoni. To je ono što smo ranije obećali. Premijerka na čelu sa Vladom BPK-a je podržala taj projekat. Ja im se ovom prilikom lično zahvaljujem, tako da to je jedan u nizu projekata gdje će Grad Goražde zajedno sa Vladom BPK-a učestvovati, a sve u konačnici da bi naš narod, naši građani koji ovdje žive na ovim  prostorima imali ono što je potrebno. Grijanje će biti riješeno. Kada je riječ o trajnom rješenju mi smo imali i idejni i izvedbeni projekat, to je neisplativo u tom smislu dvoranu koja je tih gabarita zagrijati bez utopljavanja i to je besmisleno. To je višedecenijski izazov koji nikad do kraja nije adekvatno riješen. Ono što mi možemo obećati je da ćemo u toku ovog Nacrta prijedloga Budžeta uvrstiti grijanje za Sportski centar, zajedno sa Kantonom, tako da u narednom periodu se radujem da će naši sportisti moći imati makar te uslove grijanja, ne mislim samo kada se odigravaju utakmice, nego i kad se održavaju treninzi.”

Vlada BPK-a podržat će Grad Goražde da se zajednički krene u trajno rješavanje ovog problema rekla je u izjavi za medije premijerka BPK-a Aida Obuća – ”Mi smo ovim ugovorom privremeno riješili pitanje zagrijavanja Gradske dvorane u Goraždu, a trajno rješenje nadam se da ćemo tražiti u narednoj godini, jer ovo je neka prelazna faza. Mi smo podržali projekat Grada Goražda, kojim su oni aplicirali prema Vladi Kantona, a po zahtjevu sportskih klubova, koji treniraju i odigravaju utakmice u našoj Gradskoj dvorani i podržali smo taj projekat sa iznosom od 10.000,00 KM. Isto takvo  učešće ima i Grad Goražde, dakle za zagrijavanje za ovu zimsku sezonu, izdvojit će se 20.000,00 KM kako bi se kupio energent i kako bi se zagrijavala dvorana, gdje bi naši sportski klubovi igrali u adekvatnim uslovima, ali i trenirali u adekvatnim uslovima. Kao sportašica koja sam se dugo bavila sportom znam šta znači trenirati u hladnoj dvorani i smatram da naši sportisti zaslužuju da se konačno ovo pitanje riješi i sa svoje strane dajem punu podršku Gradonačelniku da zajednički krenemo u ove aktivnosti, jer sportisti Grada Goražda zaslužuju bolje i kvalitetnije uslove za treniranja”.

Kategorije